
او افزود: در قسمت بالای بدنۀ این قدح، یک نوار کتیبۀ صلوات خاصه به پهنای هشت سانتیمتر قرار دارد و به دست حاج علی کتابعلی در سال ۱۱۷۲ خورشیدی به حرم مطهر رضوی اهدا شده است.
معاون موزهها و ترویج میراث فرهنگی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به گلابدان فولادی که هنر فولادکاری ایران در دورۀ تیموریان را به رخ میکشد، ادامه داد: این ظرف نفیس، به شکل گنبد اماکن متبرکه به صورت یکپارچه ساخته شده و سازندۀ آن، برای حفظ بوی خوش مایع درون آن و زیبایی بدنه، از تعبیهکردن در بر روی ظرف خودداری کرده و آن را بر روی دسته کار گذاشته است.
قیصری نیک بیان کرد: ابتدای لولۀ این گلابدان، به سر حیوانی شبیه است که دهان خود را گشوده تا مایع معطر از آن بیرون بریزد؛ غیر از نوارهای برجستهای که در دو طرف دسته و انتهای لوله وجود دارد، زینت دیگری بر روی آن دیده نمیشود و رمز زیبایی آن در سادگی است.
او به ابریق فولادی که در سال ۱۱۲۷ هجری قمری در اصفهان ساخته شده و اوج هنر فولادکاری ایران را در عصر صفویه نشان میدهد، اشاره و تصریح کرد: این ظرف شلجمی با گلوبرگهای برجسته و ظریف و تزیینات گلهای نیلوفر و محمدی اثری اعجابانگیز است و تراش زیبای گردن ظرف، شبکههای ظریف روی دسته و ظرافت نقشونگارهای کندهکاریشده، از امتیازات خاص آن است.
بیشتر بخوانید:
این آثار در گنجینۀ ظروف موزۀ مرکزی آستان قدس رضوی واقع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی، در معرض دید علاقهمندان به آثار تاریخی قرار دارد.
انتهای پیام//ف. ش
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
مطالب مرتبط
اخبار برگزیده
جديدترين خبرها
-
دورهمی شاعران در شهرستان ادب به نام رسولالله(ص)
-
زمان جدید پیشگشایش در بورس و فرابورس اعلام شد!
-
از بیمه ای که درمانگر نیست تا کم ترین حمایت از زنان سرپرست خانوار
-
رونمایی کارکنان سابق ورتو از گوشی لوکس جدیدی با قیمت ۳۹۰۰ دلار
-
دستگیری ۷ نفر از مدیران و کارمندان شهرداری ارومیه
-
آیتالله خاتمی: مذاکره جواب نمیدهد تنها نسخه باقیمانده «مقاومت» است
-
گلکسی تب اکتیو ۳ معرفی شد؛ نسل جدید تبلتهای جان سخت سامسونگ
-
آیا اپل جایگزین جستجوگر گوگل خواهد شد؟
-
بررسی آیفون ۱۲ پرو مکس از نگاه سایتهای معتبر حوزه فناوری
-
تلاش برای متعادل کردن قیمت روغن، گوشت قرمز و مرغ در بازار
کاریکاتور روز

دیدگاه ها (0)